GA,

Giveaway October 2015 Cash RM500 by Emas Putih

October 29, 2015 MS SEHA 19 Comments






[Sila Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Tarikh Mula : 29 October 2015 | Tarikh Tamat :12 November 2015


19 Komen:

Islamic,

Bersangka baik.

October 27, 2015 MS SEHA 8 Comments







Bukan semua ujian dan musibah yang datang bertujuan untuk melemahkan kita. Sebaliknya, ingin menjadikan kita lebih kuat. 


Kadang-kadang ada masa kita rasa macam dah buat satu pilihan yang salah dalam hidup, nak patah balik pun dah tak dapat dan akhirnya kita rasa sangat menyesal dengan pilihan yang kita dah buat tu. Tapi, percayalah ada sebab kenapa kadang-kadang kita salah sebab dari situ Allah nak kita belajar sesuatu agar suatu masa nanti kita tak akan ulangi kesilapan yang sama lagi.


Sedih memanglah sedih. Tapi tak guna bersedih setiap hari. Bukan Allah nak menghukum kita sebaliknya nak mendidik hati kita untuk terima yang apapun pun pilihan yang kita dah buat, bersangka baiklah dengan takdir Allah. Jangan mudah menyalahkan takdir bila sesuatu benda tu tak menjadi. Mungkin kita susah nak nampak sebab kita cuma manusia yang tak lekang dari buat dosa tapi Allah lebih Mengetahui apa yang terbaik untuk hambaNya. Bersyukurlah jika kita sedar dari kesilapan kita dan tidak terus menerus mencari sebab kenapa kita yang perlu melalui semua ujian tersebut. 


Ada sebab kenapa Allah beri kita ujian tu semua. Kenapa Allah beri kita bahagia atau derita, sebab Dia nak kita lebih dekat kepada Dia. Jadi, teruskanlah hidup, jangan mengalah dan nikmatilah ia selagi ada nafas.


Paling penting, bersangka baik dengan Allah dan pecayalah DIA hanya ingin yang terbaik untuk hamba-hambaNya. 




"Tanpa kita sedar, Allah bantu kita dalam diam. Bersangka baik."




Bukan hanya bahagia tercipta didunia.
Bersabarlah.
Allah tahu segalanya.



Live you life and smile. :)


8 Komen:

bloglist,

Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com

October 23, 2015 MS SEHA 18 Comments


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...



18 Komen:

blogwalking,

segmen blogwalking by mirza syazwina

October 20, 2015 MS SEHA 29 Comments




Assalammualaikum.



Klik banner untuk join.


Tarikh Tutup: 25 Oktober 2015 (12 Malam)



Jom blogwalking! :)




29 Komen:

Join Contest,

CONTEST: SAYA NAK HADIAH

October 14, 2015 MS SEHA 14 Comments




Klik banner untuk join.


Adakah belog Ombak Bergigi akan mencapai target 300 follower pada hujung bulan Oktober?

YA

Anggaran follower: 320 - 330 

Hadiah yang menarik perhatian: No. 1 & 8

Semoga berjaya. ^^



TARIKH TUTUP: 11 NOVEMBER 2015




14 Komen:

Food,

Kak Kiah Coffee House, Kota Kinabalu

October 10, 2015 MS SEHA 2 Comments



Assalammualaikum. Selamat malam.


Pernah dengar kek kak kiah tak? Mungkin yang Sabah ni pernahlah dengar kan..hihi. Ok, Kak Kiah Cake House merupakan salah satu kedai kek yang agak famous kat Sabah yang menjual kek dengan bermacam-macam flavour dan memang sedap. Baru-baru ni mereka dah buka satu coffee house kat Kingfisher. So, alang-alang dah dekat ni, pergilah singgah kejap kat sana. Overall, memang suka sangat dengan dekorasi kat sana, memang comel dan cantik! Sesuai untuk dijadikan tempat untuk santai-santai sambil makan dessert dengan keluarga atau sahabat.


Tak nak cerita banyak lah, jom layan gambar-gambar yang sempat diambil..hihi.




Durian cheese kek, yang satu tu entah, lupa dah apa nama dia..
my cousin yang pilih ni..hihi..



Mint Latte. 




Green tea cake..my choice. 




Antara kek yang dijual. Macam-macam ada..hee..









Wall decoration. Sangat comel!. ^__^




Oklah, tu ja saya nak share hari ni. Happy weekend semua. Selamat berehat. :)


2 Komen:

my blog,

THENAMYBLOG 1st ANNIVERSARY

October 08, 2015 MS SEHA 7 Comments


Assalammualaikum. Selamat Pagi.




Klik banner yang cantik ni untuk join.



Jom kita sama-sama memeriahkan lagi segmen ni. ^^,





p/s: Dah beberapa hari tak update blog sebab sibuk. Rindu pula. Ok lah, have a nice day!..selamat berkerja, selamat bersekolah, selamat semuanya...hihi..




7 Komen:

Love,

Blog ada baju baru!

October 03, 2015 MS SEHA 8 Comments



Assalammualaikum. Selamat pagi. Awal bangun hari ni semata-mata nak tengok blog. Sempena bulan baru ni, blog pun kena ada wajah baru..hihi..kemarin seharian suntuk, dari pagi sampai tengah malam mengedit blog semata-mata nak tukar design sebab macam dah bosan dengan yang sebelum ni. Penat juga kerja-kerja mengedit ni, dahlah tak pakar. Rasa macam nak give up pun ada kemarin, tapi teruskan ja..hihi..dan finally terjumpa satu design yang memang betul-betul kena di hati. Tersuka pula dengan design ni, so try la apply kat blog. Saya tak dah ubah banyak sangat, just tambah header yang dibuat tengah malam semalam..semua memang nak cepat, semalam juga siap..simple ja header..tak da idea dah nak buat macam mana..just follow my heart..hihi..





Ni design yang baru. Memang dari dulu peminat warna pink, jadi blog pun kena pink juga..hihi..


Apa-apa pun terima kasih kepada Nur Adilla Shahirah untuk design ni. Credit untuk awak. :)



8 Komen: