2016,

Belajar Dari Ujian.

January 30, 2016 MS SEHA 12 Comments


Bismillah.

Assalammualaikum.




Sedar tak kadang-kadang dalam hidup ni kita diuji dengan ujian yang sama cuma yang bezanya ialah insan yang dihantar kepada kita.

Kita masih rasa sakit yang sama.

Sebab apa?

Sebab kita masih gagal belajar dari ujianNya.

Mungkin kita yang terlalu leka. Seronok sampai kita lupa Dia.

Apabila Allah uji kita dengan kecewa masa tu lah kita rasa ibarat dunia ni dah berhenti berputar, hati rasa sangat sakit dan air mata pun sudah tidak mampu ditahan.

Tetapi percaya lah bahawa Allah tidak akan menguji melebihi kemampuan kita dan ada sebab di sebalik semua yang terjadi.

Allah uji sepaya kita kembali semula padaNya yang mungkin sudah terlalu jauh tersimpang. Allah uji sebab Dia sayang kita.

Allah sangat sayang kita.

Dia tak nak kita terus leka. Sebab tu Dia sedarkan kita.

Jadi janganlah bersedih lama-lama. Banyak lagi nikmat lain yang Allah kurniakan yang kadang-kadang kita tak sedar pun.

Bersyukurlah kalau kita masih punya keluarga.

Bersyukurlah kalau kita masih punya kawan-kawan.

Bersyukurlah kalau kita masih punya tubuh badan yang sihat.

dan bersyukurlah kalau kita masih bernafas hari ni sebab kita masih punya masa untuk perbaiki diri kita.

Tak selamanya kita akan kecewa dan sedih.

Kadang-kadang kita perlu lihat ujian dari sudut yang lebih baik. Bukan sekadar untuk ditangisi tapi juga untuk disyukuri.



Saat di rundung kesedihan,
Tuhan menawarkan kita sesuatu yang lebih indah
dari sejambak bunga,
Dia menawarkan cinta.
Kembalilah dalam pelukan kasih sayangNya


(via ummurumaysa)




"Setiap hari adalah indah jika kita memilih untuk melihat ia seperti itu"

12 Komen:

bloglist,

Segmen Pencarian Bloglist 2016 by LE.JH

January 30, 2016 MS SEHA 10 Comments



Assalammualaikum.

Selamat petang. :)


Klik banner untuk join.


Jom ramai-ramai join! :)

10 Komen:

2016,

Pencarian Mega Bloglist Aisyhah Nyais

January 27, 2016 MS SEHA 8 Comments


Bismillah.

Assalammualaikum. Selamat pagi.





Jom join dan meriahkan lagi segmen ni.

Klik banner untuk join.


Tag : 12 & 3


Selamat bersegmen & selamat berjaya! :)



8 Komen:

2016,

Wordless Night.

January 22, 2016 MS SEHA 0 Comments








Carilah kekuatan dalam setiap ujian. Moga kau baik-baik sahaja. 


Selamat malam.


Assalam. :)

0 Komen:

Beri Masa.

January 22, 2016 MS SEHA 4 Comments


Bismillah.

Assalammualaikum.


Melupakan itu bukan perkara yang mudah. 

Perlu masa.

Perlu kekuatan.

Kadang kau perlu berpura-pura untuk kuat jika itu cara untuk teruskan hidup.

Kau mungkin perlu masa seminggu, sebulan atau juga setahun.

Tapi jangan pernah berhenti berharap kepada Allah.

Kerana Allah pasti punya sebab sendiri memilih anda untuk menghadapi ini.






Ya, kebenaran itu kadang-kadang susah kita nak terima tapi itu lebih baik daripada terus hidup dalam penipuan.

Kadang-kadang kita rasa kita dah buat yang terbaik tapi sebenarnya masih ada yang kurang. Mungkin kita sendiri yang tak perasan. Apa yang baik untuk kita tak semestinya baik untuk orang lain. Jadi mungkin jalan yang terbaik adalah dengan melupakan dan melepaskan. 


Belajar untuk terima dan redha. 



Salam Jumaat :)


4 Komen:

2016,

Segmen Blogwalking by Nurnbla (January)

January 21, 2016 MS SEHA 4 Comments


Assalammualaikum.


Morning!



Klik banner untuk join.




Tarikh tutup : 30 Januari 2016

4 Komen:

2016,

Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

January 18, 2016 MS SEHA 26 Comments



Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.
[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]
Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

26 Komen:

Kosong.

January 16, 2016 MS SEHA 4 Comments




Dalam diam-diam, rasa kosong semacam.

Rasa jauh.

Bila mana kita makin jauh dengan Tuhan, makin banyak pula kita buat silap.

Mungkin hati tidak sekuat yang disangka.


                                          Rapuh.  :(




Wahai hati, aku harap engkau berusaha menemukan jalan pulang...

4 Komen:

2016,

Blog Tukar Wajah Lagi!

January 10, 2016 MS SEHA 14 Comments


Assalammualaikum. Hai!


Blog dah bertukar wajah sekali lagi sempena tahun baru ni, entah untuk kali yang keberapa dah tukar..hihi..Saja nak tukar, asyik tengok yang sama ja, bosan juga kan. Sebelum ni blog simple ja, tema hitam sebab malas nak edit-edit,  tapi tema kali ni sangat berwarna-warni ya...saya ulang..sangat berwarna-warni..harap pilihan warna kali ni tidak menyakitkan mata..hihi..

Saya tak pandai sangat bab-bab mengedit blog ni, setakat yang basic tu boleh lah. Terima kasih sangat-sangat kat blogger yang buat tutorial blog, dapat juga belajar sikit-sikit cara nak edit blog. Untuk header kali ni pun saya buat sendiri juga, simple ja..hihi..

Nak cerita pasal apa lagi ya..hihi..owh ya, masa tengah cari-cari idea untuk tukar tema blog ni, terjumpa gambar "watercolor flower". Tak tahu nak describe macam mana, nanti google lah kalau nak tahu ya..hihi..seriously dah fall in love dengan watercolor, sangat cantik. Contoh macam gambar kat bawah tu.










Setakat tu ja nak cerita hari ni. Nanti lebih-lebih, keluar tajuk pula..hihi..oklah, terima kasih sudi datang sini. Jemputlah datang lagi ya. :)




14 Komen:

2016,

SEGMEN BLOG REVIEW BY LITTLE MISS SNOWFLAKE

January 08, 2016 MS SEHA 25 Comments



Assalammualaikum. Hi. :)


Segmen dan entri pertama untuk tahun baru..yeah..berjaya juga mengigihkan diri untuk menaip..hihi.. Sebelum tu, selamat tahun baru. Diharapkan tahun ni merupakan tahun yang terbaik untuk semua ya. 




Jemput join segmen ni

Klik banner untuk join.


Review untuk blog Lissa:
- Blog awak kemas dan teratur, mudah nak baca.
-Pemilihan warna yang sesuai, sejuk mata memandang.
- Header blog awak cantik.
- Overall, semuanya ok pada pandangan saya..hihi..


Segmen tamat pada 12.00am, 14 Januari 2016.
Good luck yaa. :)

25 Komen: