Giveaway,

ANABIHA'S BIRTHDAY GIVEAWAY

August 31, 2016 MS SEHA 0 Comments



Assalammualaikum. Hai.



Klik banner comel ni untuk join ya



Prizes list:


1. Top up RM5 x1

2. Shawl glitter x2

Special Prize: Re-edit simple template



Good luck! :)

0 Komen:

Giveaway,

# 2 Giveaway Chocolate + Pencarian Bloglist

August 26, 2016 MS SEHA 6 Comments



Assalammualaikum. Hi.


Klik banner untuk join



Motivational quote of the day:

" A positive attitude will lead to positive outcomes "


Jemput join semua. Sambil kenal-kenal boleh menang hadiah juga!
Jom support rakan blogger lain. :)


Good luck  


6 Komen:

Emotion,

Wordless Wednesday: R.I.N.D.U

August 10, 2016 MS SEHA 6 Comments






Ada rindu yang harus disederhanakan. Perasaan bukanlah sewajarnya selalu dimenangkan. Doalah baik-baik.

—  arnamee


6 Komen:

Giveaway,

GIVEAWAY PERTAMA BY FARAH SANUSI

August 09, 2016 MS SEHA 4 Comments



Assalammualaikum. Hai.


http://www.farahsanusi.com/2016/08/giveaway-pertama-by-farah-sanusi.html
Klik banner untuk join


Jemput join semua giveaway pertama yang dianjurkan oleh Farah Sanusi.

Hadiah-hadiah yang bakal dimenangi memang menarik semuanya. 
Rugi uols tak join! hihi. Untuk lebih info boleh tengok SINI


Good luck dan selamat bersegmen  ^_^


Terima kasih.


4 Komen:

Emotion,

5 Sebab Kenapa Malas Update Blog.

August 02, 2016 MS SEHA 22 Comments






Assalammualaikum. Hi.




Pernah rasa malas tak nak update blog? Sebab sejak akhir-akhir saya rasa saya macam makin liat nak tulis entri. Dulu bukan main rajin lagi, tiap-tiap hari tulis entri. hihi. Ada juga la update tapi just join beberapa segmen atau giveaway. Tapi tu pun kadang-kadang fikir juga nak join ke tak. Iya la kalau blog asyik penuh dengan join segmen macam tak best juga kan. hihi. Buka juga blog tapi tu la hanya mampu renung, last-last tutup laptop. Rasa macam makin menjadi-jadi pula simptom malas ni .hihi.

So setelah saya renung-renung dan fikir saya dah tahu dah kenapa saya malas update blog. hihi. Ada 5 sebab semuanya.



1. Tiada masa

Macam tak boleh terima je sebab ni kan tapi tu la yang saya rasa. hihi. Kadang nak menulis tapi ada kerja yang lagi penting kena buat so kena la tangguh. Bila dah free pula, dah ada masa nak menulis idea pula hilang entah ke mana.


2. Tiada internet/ internet slow

Ni salah satu lagi sebab kenapa saya malas update blog. Kalau tak dah internet macam mana nak buka blog kan. hihi. Dan kalau internet slow, maka mereput la kau depan laptop tunggu sampai internet tu ok. ..tak ke menghilangkan mood nak menulis kalau begitu..hihi..
 

3. Tiada idea

Ok yang ni kadang-kadang terjadi juga. Tengah-tengah semangat nak update blog tiba-tiba tak da idea pula nak tulis pasal apa. Ayat nak start pun tak tahu nak tulis apa..ok yang ni memang sedih..membazir masa je menghadap skrin laptop lama-lama..hihi


4. Tiada mood/kurang semangat

Yes, kadang-kadang nak menulis ni kena ikut mood juga tapi tu bagi saya la. tak tau pula korang macam mana. Kalau saya tak da mood atau kurang semangat memang saya tak dapat menulis sebab rasa macam nak tidur ja. Tapi kebanyakan entri saya yang dulu saya tulis masa saya tengah sedih sebab lagi feel tulis time tu. hihi. So memang betul la mood boleh mempengaruhi penulisan seseorang..kan..


5. Malas!


Sebab utama memang malas.  Walaupun ada sebab-sebab lain tapi kalau dah penyakit malas ni melanda diri memang semua kerja tak jadi. teruk betul..huhu..


Apa-apa pun tu semua mindset je. Kalau dah set awal-awal yang kita malas, memang malas la jadinya tu kan. So harap-harap lepas ni saya akan lebih rajin untuk update blog. hihi..


Sekarang pun tengah fikir macam mana nak tulis penutup. Ok la tu ja saya nak kongsi malam ni. Macam tak best pula penutup ni. hihi. Tak apa la. Selamat malam.



22 Komen: