Random,

Apa Yang Boleh Dilakukan Bila Bersendirian Di Rumah

September 17, 2016 MS SEHA 6 Comments



Assalammualaikum.

Hai guys! How's your weekend? Mine was pretty good. hihi. Hujung-hujung minggu macam ni saya habiskan masa dekat rumah ja. Nak jalan-jalan tapi macam malas pula. hihi. Kalau kena pilih antara jalan-jalan atau duduk rumah saya lagi pilih untuk duduk dekat rumah kot. haha. Tak tahu lah kenapa tapi lain orang lain caranya kan. Ada yang suka jalan-jalan. Tapi ada juga yang lagi prefer untuk duduk bersendirian di rumah. Apa pun itu pilihan masing-masing lah kan. 























Duduk bersendirian di rumah ni tak la membosankan sebenarnya. Actually banyak benda menarik yang boleh kita buat bila bersendirian di rumah ni. Ok ni antara-antara yang korang boleh buat bila bersendirian di rumah. 

1. Movie/drama marathon - Tengok movie/drama yang korang suka sepuas-puasnya. Kalau saya memang layan movie korea lah. hihi. Masa ni nak nangis ka, ketawa ka, suka hati korang lah. tak da orang juga yang nampak. haha.


2. Room makeover - Kalau rasa-rasa rajin tu boleh lah makeover/ decorate sikit bilik tidur sendiri. hihi


3. Memasak/bake something - Masak lah apa-apa yang korang suka untuk diri sendiri. Try resepi baru ka. 


4. Membaca - Bagi yang suka membaca tu boleh lah gunakan masa bersendirian di rumah untuk membaca.


5. Surf internet - Yang ada blog, facebook, twitter atau instagram ni masa untuk korang update sepuas-puasnya. 


Banyak lagi sebenarnya yang korang boleh buat. Tu antara idea-idea ja. hihi. Apa-apa pun gunakan masa yang ada dengan sebaiknya. Buat lah aktiviti-aktiviti yang boleh memberi manfaat untuk diri sendiri.


Tu sahaja untuk hari ni. Tak tahu bila lagi dapat update entry hihi. lepas ni mungkin dah start sibuk dengan study. Ok lah. Selamat berhujung minggu semua! :)

6 Komen:

Giveaway RM400 by AsyaAmin!

September 06, 2016 MS SEHA 5 Comments




Giveaway RM400 by AsyaAmin.



Syarat penyertaan :

1. Blogger Malaysia
2. Follow blog ini. Wajib
3. Follow :

https://www.instagram.com/syaaddaa/   https://twitter.com/syaaddahttps://www.facebook.com/nsyaaa 


4. Bahagian sponsor :

Follow SEMUA. Highlited. (exceptional to those yang tiada Instagram dan twitter. But please do mention if you don't have Instagram and Twitter account)

https://www.instagram.com/_mrdiana/ (Follow)


https://www.instagram.com/shahhaizal/ (Follow)


https://www.facebook.com/kelakardotmy/  Like page Facebook (Wajib)

https://plus.google.com/+TheNewMindedakaUltraStation/posts (Optional)


nurnabla.blogspot.my (Wajib)

https://www.instagram.com/nur__nabila/ (Follow)

http://julinaalias24.blogspot.my/ (Wajib)

https://www.facebook.com/julina.alias (Follow)

https://www.instagram.com/cucigambar_murah/ (Follow)


5. Buat entry bertajuk "Giveaway RM400 by AsyaAmin!"
6. Letakkan banner pada entry (boleh copy paste html code dalam box di atas)
7. Banner hendaklah dibacklink ke sini
8. Link penyertaan/url blog hendaklah ditinggalkan di kotak komen ini sahaja.



Senarai Hadiah :

Top Referral :
1. Wang tunai RM 150 x 1 pemenang
2. Wang tunai RM 60 x 1 pemenang
3. Wang tunai RM 40 x 1 pemenang



Random:
1. Photobook 6X6 INCI/40 Page/100 keeping gambar x 1 pemenang
2.  -Blog review x 4 pemenang
-Bloglist selama 30 hari x 9 pemenang
3. -Topap RM 5 x 2 pemenang
-Blog Review x 3 pemenang
4. Topap RM 10x 9 pemenang


Penyertaan terbuka kepada semua blogger Malaysia.
Selamat Berjaya :)




Mula :
16 Ogos 2016
Tamat:
1 Oktober 2016









p/s: I state RM400 based on total overall.






















5 Komen: