Random,

Apa Yang Boleh Dilakukan Bila Bersendirian Di Rumah

September 17, 2016 MS SEHA 6 Comments



Assalammualaikum.

Hai guys! How's your weekend? Mine was pretty good. hihi. Hujung-hujung minggu macam ni saya habiskan masa dekat rumah ja. Nak jalan-jalan tapi macam malas pula. hihi. Kalau kena pilih antara jalan-jalan atau duduk rumah saya lagi pilih untuk duduk dekat rumah kot. haha. Tak tahu lah kenapa tapi lain orang lain caranya kan. Ada yang suka jalan-jalan. Tapi ada juga yang lagi prefer untuk duduk bersendirian di rumah. Apa pun itu pilihan masing-masing lah kan. 























Duduk bersendirian di rumah ni tak la membosankan sebenarnya. Actually banyak benda menarik yang boleh kita buat bila bersendirian di rumah ni. Ok ni antara-antara yang korang boleh buat bila bersendirian di rumah. 

1. Movie/drama marathon - Tengok movie/drama yang korang suka sepuas-puasnya. Kalau saya memang layan movie korea lah. hihi. Masa ni nak nangis ka, ketawa ka, suka hati korang lah. tak da orang juga yang nampak. haha.


2. Room makeover - Kalau rasa-rasa rajin tu boleh lah makeover/ decorate sikit bilik tidur sendiri. hihi


3. Memasak/bake something - Masak lah apa-apa yang korang suka untuk diri sendiri. Try resepi baru ka. 


4. Membaca - Bagi yang suka membaca tu boleh lah gunakan masa bersendirian di rumah untuk membaca.


5. Surf internet - Yang ada blog, facebook, twitter atau instagram ni masa untuk korang update sepuas-puasnya. 


Banyak lagi sebenarnya yang korang boleh buat. Tu antara idea-idea ja. hihi. Apa-apa pun gunakan masa yang ada dengan sebaiknya. Buat lah aktiviti-aktiviti yang boleh memberi manfaat untuk diri sendiri.


Tu sahaja untuk hari ni. Tak tahu bila lagi dapat update entry hihi. lepas ni mungkin dah start sibuk dengan study. Ok lah. Selamat berhujung minggu semua! :)

You Might Also Like

6 comments:

  1. itu kalau rajin,kalau tidakk,tido aje kejanya hiihi

    ReplyDelete
  2. salam yes ! lebih suka duk rumah .. heheheh baru lepas room makeover kakaka

    ReplyDelete
  3. hehe blogging, stalk ig, room deco, watch drama :D
    jemput join
    https://mellyacrayola.blogspot.my/2016/10/segmen-jom-exchange-link-by-mellya.html

    ReplyDelete
  4. macam2 boleh buat sbenarnya. tp busyra memilih untuk mngadap blog! hehe

    ReplyDelete
  5. saya lebih suka layan movie filipino sambil main2 dgn anak je.. hehe
    salam kenal awak :)

    ReplyDelete
  6. dah tua-tua ni...serius laaa mmg malas nak keluar atau nak g mana-mana...lebih selelsa rehat kat rumah..hahahha

    ReplyDelete