DIY,

DIY: Deko Bilik Tidur Simple

March 27, 2016 MS SEHA 8 Comments




Assalammualaikum. Hai. 

Dah lama tak menaip entri baru sebab beberapa hari ni sibuk. Sibuk berjalan sana sini..hihi. So hari jumaat tu tiba-tiba datang mood nak deko bilik sendiri memandangkan saya tengok bilik saya tu agak suram. Mungkin perlukan sedikit warna untuk menceriakan lagi hari-hari saya..hihi.. sebenarnya dah lama teringin nak buat benda ni tapi sebelum ni tak da masa..acah-acah busy la sangat kan padahal malas..hihi..

Nak buat deko-deko semua ni sebenarnya tak lah perlukan bajet yang banyak sangat. Guna bahan-bahan terpakai pun boleh juga. Tak perlu la nak membazir beli benda-benda yang mahal. Tapi tu terpulang dengan kemampuan masing-masing lah kan.




Ok antara barang-barang yang perlu ada semestinya gunting, stapler, gam dan kertas. 


















Sebelum memulakan sesi hias menghias ni saya search dulu kat google, idea macam mana nak hias bilik. Memang banyak la, tinggal nak pilih ja mana satu nak guna. So saya pilih yang paling simple dan paling cepat siap iaitu hias bilik dengan hanya menggunakan kertas. Senang, simple dan tak payah susah-susah nak cari barang.

Untuk anda yang merancang nak hias bilik atau rumah pastikan anda tahu terlebih dahulu hiasan macam mana yang anda inginkan jadi tak la bingung nanti kan..hihi..

Setelah bertungkus lumus menggunting-gunting kertas dari pagi ke tengah hari maka inilah hasilnya..hihi..




















Lupa pula nak gambar sebelum dan selepas. Anda bayangkan ja la sendiri ya. Dulu dinding tu kosong ja, tak da apa-apa. Setelah dihias sedikit maka jadilah begitu.. berwarna warni ..hihi..




Oklah tu ja nak kongsi malam ni. Selamat berehat dan selamat malam :)


You Might Also Like

8 comments:

  1. idea yang bagus,nice & simple

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :D jumpa idea ni kat google jg..hihi.

      Delete
  2. amboi kreatifnya dia, cantik sangat =)

    ReplyDelete
  3. cantik sangat! baguslah kreatif hehe

    ReplyDelete
  4. Rajinnya awak nak hias bilik camni. Nampak macam senang tapi mesti ambil masa jugak kan. Nice idea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan ada masa lapang. dapat la hias bilik. banyak masa gunting-gunting kertas ja. hihi. :)

      Delete