Addicted To Coffee.


Bismillah.


Assalammualaikum. Hi.





Seriously rasa penat sangat hari ni. Dari pagi sibuk, bukan sibuk apa pun sebenarnya. Kat rumah juga tapi macam-macam kerja dibuat. Petang pula mengajar sampai pukul 5. Lepas tu sambung lagi buat macam-macam. Penat tapi nak buat juga sebab tak boleh tengok benda bersepah-sepah ni. Tak tenang hati..hihi..Kalau korang jenis macam ni mesti korang faham dan rasa benda yang sama. Kalau boleh nak semua kemas dulu baru boleh rehat dengan tenang..kan..kan..:D


Actually bukan nak cerita pasal tu pun sebenarnya, nanti cerita lebih-lebih macam angkat bakul pula, puji diri sendiri rajin..hihi..ok, setiap orang pasti ada benda yang dia ketagih kan. Betul ka? Kalau tak betul maaf la. Macam tak sedap pula cakap ketagih kan..hihi..ok tukar la..addicted. Kalau saya, saya addicted dengan kopi. Kenapa kopi?..kenapa bukan coklat, kek dan sebagainya. Sebab saya rasa kopi ni ada kuasa yang luar biasa sebab bila sedih, stress, penat, marah, kecewa, lepas minum kopi terus rasa ok..haha. Dia macam ubat penenang. .tapi yang tak bestnya bila dah minum susah pula nak tidur malam. haha..


Memang tak elok juga sebenarnya untuk kesihatan lagi-lagi kalau kopi tu manis. Dulu ada juga orang pernah pesan jangan minum kopi selalu. Minum air biasa ja. But what can I do, kalau dah addicted kan..hihi.. Tapi cuba juga la kurangkan, sekarang seminggu sekali ja minum. Tu pun terpaksa tahan diri .T_T 


So sekarang ni dah cuba untuk amalkan pemakanan sihat. Kalau ingat dulu time study, Masya Allah, tiap-tiap hari minum kopi 3 in 1 tu . Jadi sekarang dah stop, minum kopi biasa ja. Buat sendiri tak campur gula. Lagi sedap rupanya..hihi..



Setakat tu saja la nak share. Akhir kata, kurangkan gula dalam minuman. Lebihkan gula dalam senyuman..hihi..




Selamat malam. Moga mimpi indah 

You Might Also Like

22 Komen

  1. Sama laa. Dulu pun suka minum kopi. Patuh lama2 dah tak suka sebab malas nak buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya. kadang-kadang malas juga nak buat.. tapi gigihkan diri juga sebab nak minum. hihi..

      Delete
  2. kita pun addict dgn coffee. tp cuba minum mineral coffee. yg tu bagus tuk kesihatan and detox jgk actually. hehe tak sama mcm coffee lain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo.. mineral coffee. dah pernah minum dulu. mula2 minum pelik rasa dia tapi lama2 sedap juga. hihi

      Delete
  3. ya, saya pun suka mineral coffee. kalau minuman coklat pula saya suka cadbury. It tastes better than vico and milo =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terus teringin nak makan coklat cadbury pula..:D

      Delete
  4. lebih kan gula dalam senyuman gitewww :p
    hihihi. qila tengah stop sugary stuffs T_T
    cheat day seminggu sehari je boleh minum hhehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya. hihi. sekarang minum kopi seminggu sehari juga..mula2 dulu memang susah tapi sekarang da boleh kawal da..hihi :D

      Delete
  5. kalau isma,suka coffee yg ada susu hahaha tak reti minum yg pure hitam tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. coffee susu memang sedap lagi2 kalau minum sejuk..hihi..

      Delete
  6. i tak suka coffee huhuhu tak leh join :< hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi. tak ape. minuman lain pun ok juga :D

      Delete
  7. kita geng!! i love coffee hihi tp tak suka kopi hitam, lbih suka letak susu..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. geng juga..hihi. dua-dua pun ok yang penting kopi..:D

      Delete
  8. daebak la boleh telan yg xde gula punyaa,,sy still fasa baru jinak2 nk minum kopii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi tak la selalu minum yang tak da gula. pahit..hehe. kalau minum luar, minum juga yang manis. :D

      Delete
  9. kopiiiii <3 but unless ada susu Fifi tak reti minum :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa2 pun, tetap coffee lover jg kn..hihi..

      Delete
  10. hihi saya pun addicted to coffee.. suka yg xda gula :D
    tp mmg btul.. kalau banyak sgt, jd mudarat huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya.. betul tu. walaupun suka tak boleh juga minum banyak sangat. hee..

      Delete