Jiwa Kacau


Assalammualaikum.....status untuk hari nie...rasa tak bermaya, extreamly penat + sakit perut yamg kronik....Ya Allah, apa kena dengan diri saya hari nie...saya pun tak tau apa masalah yang berlaku sebenarnya..mungkin salah satu puncanya adalah saya gagal mengawal hormon-hormon dalam badan, dan akhirnya menyebabkan emosi menjadi tidak stabil dan jiwa menjadi kacau..haha...apa yang saya merepek nie....nie lah jadi bila blog kadang-kadang di salahguna untuk dijadikan tempat melepaskan segala tekanan dan kekacauan dalam hati..fuhhh...ayat berjela-jela..macam tension sangat..maaflah kepada siapa-siapa yang tengah membaca dan menyedari bahawa entri hari nie kurang bermanfaat, just ditulis untuk melepaskan apa yang terpendam, tersimpan dan terbuku dalam hati......wahhhh....





jiwa wa kacau hari nie...ish, apasal pelik sangat saya rasa hari nie....tak tau apa yang tengah bersarang dalam otak nie...sebenarnya semua nie terjadi bila sampai satu masa tu, saya hilang kepercayaan dengan seseorang....tak kiralah siapa...kawan-kawan even family sendiri...adakah saya tak percaya mereka...no..no..no...bukan macam tu, saya percaya mereka sepenuh hati cuma saya pun tak tau kenapa bila saya dah percaya dgn seseorang tiba2 pula dia buat hal...ni yang bikin marah nie, tapi apa boleh buat nak marah pun tak da guna...so sabo je lah..hehe...saya tak marah siapa-siapa, but sometime saya marah dengan diri saya sendiri sebab terlalu mempercayai seseorang....

oklah, enough for today...saya harap, saya akan lebih sabar dan kuat untuk menghadapi hari-hari yg mendatang and never say never...lalalala....jadi, matlamat untuk hari ni dan hari yg seterusnya dan untuk memotivasikan diri saya yg kononnya tengah jiwa kacau ni....katakan :

1. SAYA MAHU JADI kuat

2. JANGAN MUDAH MENGALAH dgn hal2 yang remeh-temeh * tak menjamin kebahagiaan pun*

3.DON'T WORRY walaupun saya bersendirian di dunia ini, Allah selalu bersama saya, Insya Allah

4.SENYUMLAH, hadapi semuanya dgn senyuman * yg ni saya suka, so say cheese ^____^*


and the most important in the world.....

5. HARGAI ORANG YANG TERSAYANG, I just want to say saya sangat sayang dengan mereka, especially my mama, abah, adik-adik, kawan-kawan, dan sesiapa yg sayang saya lah...I love u all too.. I will make sure you all will always be there, in my heart...FOREVER


Yes, finally finish juga...apa-apa pun saya doakan anda semua melalui hari-hari yg membahagiakan dan jangan jiwa kacau macam saya ya, tak bagus untuk kesihatan fizikal dan mental...hehe...bye semua....assalammualaikum.

Share:

2 Komen