Dilema.






بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

 Assalammualaikum.









Rindu pula zaman belajar dulu. Dulu masa belajar tak sabar-sabar pula nak cuti. Dilema sungguh lah.


Tips dari saya agar anda tidak dilema ketika cuti:

  1. Pastikan internet sentiasa ada. (tak wajib pun kena ada ni..hihi)
  2. Buatlah aktiviti - aktiviti yang menyeronokkan seperti pergi bercuti dengan keluarga atau kawan-kawan, join kursus atau program, ikut kelas masakan, atau sebangainya.
  3. Cari kerja part time.
  4. Buat blog. Bagi yang tak tahu nak buat apa tu, buat la blog. Boleh lah keluarkan bakat-bakat menulis yang dah lama terpendam tu..hihi.
  5. Last but not least, paling senang pun, kalau dah dilema sangat, tak tahu da nak buat apa waktu cuti, tolong la mak ayah buat kerja kat rumah, kemas rumah, cuci kain baju, memasak..kan banyak kerja tu. 




Pilihan di tangan anda!. :D



p/s: Disebabkan banyak masa lapang, jadi sekarang ni saya dah aktif berblog semula, Jadi, kepada siapa-siapa yang nak, bolehlah tinggalkan link URL blog anda untuk saya follow dan blogwalking..hihi..



You Might Also Like

6 Komen

  1. Zaman sekolah PC suka sangat tunggu cuti sekolah..sebab boleh teman atok pegi kebun petik buah kopi..huhu..

    ReplyDelete
  2. perkara paling best time cuti makan, tido, tengok tv.. heavennye.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya..betul tu..memang paling best buat tu time cuti..hehe..

      Delete
  3. Dan berat pun naik dengan mendadak time cuti XD .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..lepas cuti dilema pula nak turunkan berat..hehe..

      Delete