Latte Art ; Seni yang Awesome! ❤

Selamat datang. Sihat tak hari ni. Didoakan semoga sihat-sihat selalulah, ok..(✿◠‿◠)..


Pernah dengar tak pasal "Latte Art" atau lebih mudah nak faham corak atau seni yang dibuat pada permukaan minuman panas, biasanya kopi contohnya latte, cappucino, atau moccha . Ok, mengikut sejarah seni ni dah lama diperkenalkan dan tujuan seni ini ialah untuk mengekspresikan kecintaan mereka terhadap kopi. Sampai macam tu sekali kan, tetapi apa-apapun seni ni memang menarik dan kreatif....:)

Jom tengok.....




yang ni bentuk 'heart'....(╯▽╰)




ni pun ada bentuk hati juga..nampak tak..:)




yang ni pula bentuk bunga..cantik kan..^__^




ok, yang ni siapa tahu bentuk apa...teka sendiri la ya...:)




hello kitty pun ada juga..kalau comel macam ni, tak sampai hati lah nak minum...hehe..



yang terakhir..bentuk daun..

Macam mana..Ada berani ke nak buat?..hehe..banyak lagi bentuk-bentuk yang menarik sebenarnya. Tapi, untuk kali ni, saya kongsikan beberapa gambar,  semuanya cari kat google ja..

p/s: Insya Allah, saya nak juga belajar buat latte art suatu hari nanti...apa-apapun, kopi memang sedap..kan.. (◡‿◡✿)...Oklah, terima kasih. Enjoy your coffee.......


Share:

2 Komen

  1. boleh laa jadi barista :)
    tukang buat latte art..

    ReplyDelete
  2. ...x terfikir pula nk jadi barista..hee..cuma minat dan suka tgk latte art nie..^__^

    ReplyDelete